AĞRI / TAŞLIÇAY - Alakoçlu Ortaokulu

Alakoçlu Ortaokulu

Alakoçlu Köyü No4
Vizyon
Okulumuzdaki her bireyin farklı bir kişiliğe sahip olduğu, topluma yapabileceği katkının da kendine özgü ve farklı olduğu inancını taşımaktayız. Öğrencilerin kişilik gelişimlerine müdahale etmeden onlara saygı duyar, korur ve gözetiriz. Bütün çalışmaların odak noktasının öğrenci olduğu doğrusundan hareket ederek, öğrencilere öğrenmesini öğretmeyi görev kabul ederiz.
Misyon
Okulumuz: kendi kendini yönetebilen, mantıklı düşünebilen, yaratıcı düşünmeye sahip, araştıran, sorgulayan, öğrenmeyi davranış haline getirmiş öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra, yaşadığı çevrede lider bir kişi olmak için gerekli donanıma sahip, kendini ve çevresini değiştirebilecek mutlu ve umutlu güçlü karakterler yetiştirmeyi ilke edinmiştir.
ilçemizde düzenlenen "Akif´e Mektuplar" yarışmasında 2.liğimiz bulunmaktadır.
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım servisle sağlanmaktadır. Köyün yolu asfalttır.
Gidiş dönüş günlük servisle sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Köyümüz yaklaşık 120 hane, 900 nüfustan oluşmaktadır. Turkcell ve Vodafone şebekeleri bulunmaktadır. Türk Telekom çekmez. İlçe-köy arası yolun tamamı asfalttır. Okulumuz 5 Aralık 2016 tarihinde faaliyete geçmiştir.
Köyümüz il merkezine 55, ilçe merkezine 24 km uzaklıktadır.